Haber

DEÜ’nün ‘Gönül Köprüsü’ Depremzedelere Gelir Olacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bu kez de “Gönül Köprüsü” projesi ile depremlerden etkilenen vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam edecek. Proje kapsamında DEÜ, kampüslerinde oluşturduğu farklı noktalarda bölgedeki kadınların el emeği eserlerini satarak elde edilecek gelirin depremzedelere ulaştırılmasını sağlayacak.

Türkiye’nin prestijli yüksek öğretim kurumlarının ortasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), farklı sosyal sorumluluk projeleriyle milyonlarca insanın hayatını etkileyen Kahramanmaraş merkezli sarsıntı felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Depremzedelere yönelik yardım seferberliği kapsamında hem deprem bölgesinde hem de İzmir genelinde sağlık hizmeti, eğitim, insani yardım, temiz içme suyu, barınma ve beslenme desteği sağlayan DEÜ, depremzedelere bu kez de depremzedelerin hayatlarına dokunmaya devam edecek. “Gönül Köprüsü” projesi ile felaketin yanından. Proje kapsamında DEÜ kampüslerinde oluşturulan farklı noktalarda bölgedeki kadınların el emeği göz nuru ürünlerin satışını gerçekleştirecek olan DEÜ, elde edilecek gelirin depremzedelere ulaştırılmasını sağlayacak.

DAYANIŞMA DEĞERLENDİRMESİ

DEÜ Rektörlüğü tarafından hayata geçirilen projenin depremzedelerin moral ve motivasyonlarının artmasında değerli rol oynadığını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, projeye olan ilginin her geçen gün arttığını kaydetti. Rektör Hotar, “Ülkemizi kasıp kavuran ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından DEÜ olarak bölgede ihtiyaç duyulan her konuda önemli bir sorumlulukla üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bugün de farklı alanlardaki projelerimizle bu çabamızı sürdürüyoruz. ‘Gönül Köprüsü’ projemizle depremzedelerimiz ve aileleri ile büyük bir dayanışma örneği gösteriyoruz. El emeği göz nuru çalışmalarını hazırlayıp bize ulaştırıyorlar; Biz de kampüslerimizde satış yaparak onlara bir ölçüde destek oluyoruz.”

PROJE GENİŞLETİLECEK

Rektörlük Binasında bulunan DEÜ Dükkan ve DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi girişinde kurulan çarşıda proje kapsamındaki eserlerin satışta olduğunu belirten Rektör Hotar, “Projemize herkes destek olabilir. projemiz kapsamındaki işleri belirlenen noktalarda 4 Haziran’a kadar satın alarak dayanışmamızın büyümesine katkıda bulunacağız. Çalışmalar arasında bez çantalardan oyuncağa, çeşitli örgü işlerinden ikramlıklara kadar pek çok el işi yer alıyor. Amacımız afetin yaralarını sarmaya devam etmek ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermektir. Önümüzdeki dönemde projemizi farklı kampüslerimizde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diliyor, kaybettiklerimizi rahmetle anıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu